Κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης και αντιστροφής της πραγματικότητας (3)

Σε ό,τι αφορά το καυτό ζήτημα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM ζητούν επίμονα αντιδραστικές ανατρεπτικές αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, απαιτούν ριζικές τροποποιήσεις στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για την κήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων. Μάλιστα, το ΔΝΤ προτάσσει το καθεστώς πλήρους κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018. Προφανώς η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., έχει αποδεχθεί τις_αντεργατικές αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982, που προβλέπουν ότι, προκειμένου να υπάρχει α­παρτία για να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει_να συμμετέχει το 51% των εργαζομένων_που εκπροσωπούνται στα σωματεία. Η θέσπιση του ορίου του 51% των «οικονομικά τακτοποιημένων µελών» ενός σωματείου για τη λήψη απόφασης για απεργία, πρακτικά σημαίνει ότι ακυρώνεται κάθε προσπάθεια απεργιακής κινητοποίησης!
Παράλληλα, στις κοινωνικές κρατικές δαπάνες (Ασφάλιση, Περίθαλψη, Παιδεία, Πρόνοια) εμφανίζονται σημαντικές μειώ­σεις, που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα τα λαϊκά νοικοκυριά. Ιδιαίτερα, στο κεφάλαιο «κοινωνικές παροχές»  (συντάξεις, ΕΚΑΣ, προνοιακά επιδόματα, «κοι­νωνικό εισόδημα αλληλεγγύης», κλπ.)  οι περικοπές φθάνουν τα 900 εκατ. €!
Από τα περίπου 6,5 δις € του «πρωτογενούς πλεονάσματος» που θα προκύψουν από τις περικοπές στις συντάξεις, τη φοροληστεία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, σχεδιάζεται να δοθούν στα εξαθλιωμένα νοικοκυριά που είναι αποδέκτες των ψίχουλων του «κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης», οι πενταροδεκάρες του πολυδιαφημιζόμενου «κοινωνικού μερίσματος»! Πρόκειται για νέο εμπαιγμό, σύμφωνα με τον οποίο 750.000 εξαθλιωμένα νοικοκυριά, θα μοιραστούν μία ετήσια κρατική δαπάνη περίπου 760 εκατ. €, δηλ. περίπου 1000 €/νοικοκυριό ή 2,74 €/ημέρα!!! Κι αυτό ονομάζεται «στοχευμένη κοινωνική παρέμβαση», «δίχτυ προστασίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό», «όλοι έχουν δικαίωμα στη χαρά», κλπ., κλπ. Παράλληλα, άλλα 400-450 εκατ. € θα «καλύψουν» ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου. Για όλη αυτή την ιστορία της απάτης του «κοινωνικού μερίσματος», οι δανειστές αντιδρούν, προβάλλοντας όρους και προϋποθέσεις, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως αυτήν τη φορά δεν θα επιτραπούν «μονομερείς ενέργειες», όπως συνέβη πέρυσι με τη χορήγηση του ψευτοβοηθήματος Χριστουγέννων στους συνταξιούχους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.