Γνωστή η θρασύδειλη τακτική των νεοναζί

Η ΧΑ έσπευσε με Δελτίο Τύπου που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, να διαψεύσει την τραμπούκικη επίθεση των μελών της. Πρόκειται για πάγια τακτική των νεοναζιστών μετά από φασιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούν τα τάγματα εφόδου. Εκτός από τη διάψευση του περιστατικού, οι χρυσαυγίτες συνηθίζουν να γενικολογούν και με δηλώσεις καταδίκης της βίας. «Αφού πρώτα σημειώσουμε πως η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας συνολικά και όχι κατά περίπτωση όπως κάνουν οι δήθεν δημοκράτες, να τονίσουμε πως για μια ακόμη φορά εξαπολύθηκε χολή κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου από κόμματα και κανάλια», είναι οι λέξεις με τις οποίες ξεκινά το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου. Ακολουθούν τα ψέματα.

Μ' αυτόν τον τρόπο, ο φίρερ και ο ηγετικός πυρήνας της νεοναζιστικής συμμορίας κλείνουν το μάτι στους τραμπούκους των ταγμάτων εφόδου, στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι μπορούν να βιαιοπραγούν ανενόχλητοι, κι αυτοί θα τους καλύπτουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κάλυψη γίνεται με τα εξής προκλητικά: «Αφού στήθηκε ακόμα μία “Χρυσαυγιάδα“ στα κανάλια της διαπλοκής με την συνήθη ρητορική για “τάγματα εφόδου, νεοναζιστική συμμορία“ και άλλα συκοφαντικά, κανένα παπαγαλάκι δεν είπε πως όλοι οι αδίκως προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, αφού η ίδια η δικηγόρος που έκανε την καταγγελία για την επίθεση δεν αναγνώρισε ΚΑΝΕΝΑ ως δράστη».

Η Ευγενία Κουνιάκη ξεκαθάρισε την ίδια κιόλας μέρα, ότι η αστυνομία μάζεψε το μπουλούκι των φασιστοτραμπούκων, όταν όμως φώναξαν την ίδια να τους αναγνωρίσει, η αστυνομία -οποία έκπληξις!- είχε φροντίσει να διώξει τους δράστες της επίθεσης. Οι νεοναζιστές, όμως, είχαν την ατυχία η συγκεκριμένη δικηγόρος να έχει αναγνωρίσει ένα από το πρωτοπαλίκαρά τους, τον Δεβελέκο. Τι ερώτημα δεν είναι για τους χρυσαυγίτες, αλλά για την αστυνομία: πώς «έτυχε» και δεν ήταν ο Δεβελέκος ανάμεσα στους προσαχθέντες; Γιατί δεν ήταν στο σπίτι του και πουθενά αλλού, όταν τον έψαχναν, αλλά κρυβόταν μέχρι να περάσει ο χρόνος του αυτόφωρου;

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη αποκάλυψαν αυτή την πρακτική των νεοναζιστών, κατά την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και κατά το στάδιο της ανάγνωσης των αναγνωστέων εγγράφων, που είναι το επόμενο στη δίκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.