Στο Διοικητικό Εφετείο: Και δεύτερη αίτηση ακύρωσης της διάτρητης άδειας Μελισσανίδη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, εκτός από την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο ΣτΕ 56 πολίτες ζητώντας την ακύρωση της διάτρητης άδειας για το γήπεδο Μελισσανίδη, έχει κατατεθεί και δεύτερη αίτηση ακύρωσης. Η αίτηση αυτή έχει κατατεθεί στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και αφορά την ακύρωση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης του γηπέδου Μελισσανίδη, καθώς και κάθε συναφούς διοικητικής πράξης.

Η συγκεκριμένη αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο και όχι στο ΣτΕ, γιατί δεν επικαλείται ζητήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και βλάβης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά επικαλείται τη βλάβη του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου ΑΕΚ (με την αρπαγή του οικοπέδου του και τη μεταβίβασή του στην κερδοσκοπική εταιρία «Δικέφαλος 1924» ΑΕ), στην εκτροπή από τον σκοπό για τον οποίο έγινε η παραχώρηση του οικοπέδου στην ΑΕΚ (ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στέγαση όλων των τμημάτων της), στο παράνομο παραχωρητήριο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ (το οποίο -πέραν του ότι μεταβιβάζει πράγμα εκτός συναλλαγής, του οποίου η μεταβίβαση απαγορεύεται- έχει ήδη κριθεί ως ανυπόστατο, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου), τις εγκρίσεις που έγιναν στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ (π.χ. ΜΠΕ), στο γεγονός ότι εκδόθηκε άδεια δόμησης χωρίς να προηγηθούν οι δύο υπογειοποιήσεις οδών, όπως προβλέπεται στη ΜΠΕ, στην έλλειψη νομιμοποίησης του Αλεξίου, που είναι έκπτωτος από το ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και μια σειρά άλλους λόγους.

Εφεση για γέλια και για κλάματα

Στις 20 Οκτώβρη, χωρίς να περιμένει να της κοινοποιηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνώρισε ως ανυπόστατη της γενική συνέλευση και το παραχωρητήριο προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, η ερασιτεχνική ΑΕΚ κατέθεσε έφεση κατά αυτής της απόφασης διά πληρεξούσιας δικηγόρου.

Το περιεχόμενο της δεκατετρασέλιδης έφεσης δείχνει την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει το «σύστημα Μελισσανίδη», καθώς δεν βρίσκει ούτε έναν ουσιαστικό λόγο για να αντικρούσει την εμπεριστατωμένη αιτιολογία που περιλαμβάνει η δικαστική απόφαση. Προσπαθεί να ξεπεράσει την μείζονα σκέψη της δικαστικής απόφασης (την νομική επιχειρηματολογία δηλαδή) με νομικά φληναφήματα, ενώ  τα πραγματικά περιστατικά προσπαθεί να τα ξεπεράσει με ταυτολογία. Ισχυρίζεται ότι το ΔΣ της ΑΕΚ που συγκάλεσε τη γενική συνέλευση που κρίθηκε ως ανυπόστατη ήταν νόμιμο, επειδή… ήταν νόμιμο.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που δείχνουν την απελπισία των νομικών που κλήθηκαν να συντάξουν αυτή την έφεση, στα οποία δε θα αναφερθούμε, για ευνόητους λόγους. Είναι μια έφεση που οι συντάκτες της γνωρίζουν ότι δεν έχει καμιά τύχη, όμως κατατέθηκε για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο δεν έκρινε επί της ουσίας το παραχωρητήριο, δεδομένου ότι έκρινε ανυπόστατη τη γενική συνέλευση που το ενέκρινε. Επί της ουσίας, κρίσεις γι' αυτό το παραχωρητήριο θα γίνουν από το ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν 56 πολίτες, προσβάλλοντας και τη νομιμότητα αυτού του παραχωρητήριου, αλλά και από το Διοικητικό Εφετείο, ενώπιον του οποίου άλλοι πολίτες έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης. Η έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου έγινε μόνο και μόνο για να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα (εξ ορισμού αδύναμο) σ' αυτές τις δύο δίκες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.